Husk at din bil har baglygter

Kører du meget i trafikken, oplever du med garanti tit og ofte bilister, der kører rundt uden at have tændt deres baglygter, når forholdene kræver dette. Der er nemlig rigtig mange bilister, som glemmer at tænde for bilens nærlys og dermed baglygterne. 

Derfor skal du huske, at din bil har baglygter uanset, om du ejer bilen, eller om du sværger til privatleasing af bil. Du skal altså have styr på, hvordan du tænder for dine baglygter samt huske at gøre det.

Bilens baglygter tænder ikke bare helt automatisk

Mange bilister kører rundt uden tændte baglygter, fordi nye bilers baglygter ikke bare tænder helt automatisk mere. 

Det skyldes, at der i 2011 kom nye EU-regler på området. På dette tidspunkt blev der altså lavet nye regler for kørelys, som gælder for alle nye biler. De nye EU-regler er blevet indført på grund af, at trafiksikkerheden skulle øges uden, at der blev brugt unødig energi. Det er derfor kun lyset foran på bilerne, som bliver tændt automatisk. 

Men på alle biler, som er blevet typegodkendt omkring efteråret 2016, skal der nu være en lyssensor på. Den hjælper bilisterne ved at tænde nærlyset automatisk, når det bliver mørkt. Men den automatiske sensor registrerer desværre ikke, når vejret bliver dårligt, og sigtbarheden er nedsat. 

Når det er dårligt vejr, og der er tale om meget regn, tåge og sne, så opfanger lyssensoren det ikke altid. Lyssensoren har altså svært ved at finde ud af, at lyset skal tændes, når det er lyst og dårligt vejr.