Tank din elbil op ved hjælp af en oplader

Der kører flere og flere elbiler på de danske veje. De har alle behov for strøm for at virke, og det skal der bruges en oplader til. Ladestandere findes i mange forskellige størrelser og formater, ligesom der kommer flere og flere offentlige ladestandere til. 

Du skal altså ikke nødvendigvis have en ladestander derhjemme. Der findes i dag både hjemmesider og apps, der kan hjælpe dig med at finde den nærmeste ladestander, så du altid kan få strøm til din elbil. På denne måde kan du altid hurtigt finde en oplader elbil, når du har behov for det. 

Sådan fungerer en ladestander til en elbil

Du skal ikke have et abonnement til offentlige ladestandere. Du kan bare køre hen til ladestanderen og betale gennem en app, via SMS eller en ladebrik. Hvilken metode, der er tilgængelig, afhænger af ladestanderens operatør. 

Prisen på elektriciteten kommer an på, hvilket selskab der har ladestanderen. Derudover kommer det an på typen af ladestanderen.

De mange typer ladestandere

Opladningshastigheden for en elbil bestemmes af den specifikke elbil. Det er nemlig elbilens batteris kapacitet, der afgør, hvor hurtigt elbilen kan oplades. Men når det er sagt, er der nogle ladestationer, der kan være med til at påvirke hastigheden på en opladning.

Rundt omkring i landet kan du finde både byladere, hurtigladere og lynladere. Du finder typisk hurtigopladere på tankstationer ved motorvejen. Her er der nemlig brug for en hurtig opladning, så ejere af elbiler kan komme hurtigst muligt videre.